Cum printez de pe iPad

Cata vreme iPad-ul are o tastatura, fie ea si virtuala, poti sa scrii pe el sau poti sa accesezi documente text, trebuie sa poti sa si printezi. Cei de la Apple au avut in vedere cam tot ceea ce ti-ai putea dori sa faci cu acest dispozitiv, atunci cand l-au conceput.

Prin urmare, raspunsul la intrebarea cum printez de pe iPad tine tot de suita de aplicatii Apple. Mai exact, este vorba de AirPrint, care este, de fapt, o tehnologie wireless de printare, ce se poate utiliza prin intermediul conexiunii WiFi.

AirPrintUn avantaj considerabil il reprezinta faptul ca nu ai nevoie de drivere specifice imprimantelor pentru a printa ceva. Prin urmare poate fi folosita cu o varietate impresionanta de imprimante. Si da, iPad-ul tau suporta aceasta tehnologie, pe care o poti accesa prin cativa pasi simpli, fara sa downloadezi sau instalezi nimic si, mai ales, fara sa te incurci in cabluri.

AirPrint are capacitatea de a detecta imprimantele din zona si a se conecta la ele WiFi. De aici pana la a printa email-uri, poze, documente word, bilete de teatru, avion sau film si multe altele, nu este decat un singur pas – imprimanta compatibila!

AirPrint

Revenind, pentru a printa direct de pe iPad, ai nevoie fie de aceasta tehnologie AirPrint, fie de o aplicatie terta. Din pacate prima optiune este destul de scumpa, necesita achizitonarea si instalarea lui iPad Air, urmand apoi sa o poti folosi pentru foarte multe imprimante, in special cele marca HP.

Aplicatiile terte pe care le poti incerca sunt PrintCentral sau Print n Share (EuroSmartz), Print Magic (Wellala), iPrint (Epson), ePrint (Microtech Corp) sau ACTPrinter (Houdah).

 

Revenind la tehnologia AirPrint, iata ce trebuie sa faci:

  • Cumpara o imprimanta compatibila si citeste cu atentie manualul de instructiuni (s-ar putea sa fie necesar vreun update de firmware)
  • Apasa iconita AirPrint a iPad-ului si apoi butonul Print din meniul afisat
  • In meniul Printer Options afisat apasa butonul Printer si selecteaza tipul de imprimanta pe care o folosesti, numarul de exemplare de printat, optiunea single sau double printing si orice altceva te mai intereseaza

AirPrint

In incheiere, iti prezentam o lista a imprimantelor HP care functioneaza impecabil alaturi de AirPrint:

  • HP Photosmart: Plus e-AiO (B210a), e-AiO (D110), Premium Fax e-AiO (C410a), Premium e-AiO (C310a), eStation (C510)
  • HP LaserJet: P1102w Printer, Pro M1214nfh MFP, Pro CP1025nw Color Printer, Pro CM1415fn Color Multifunction Printer, Pro CM1415fnw Color Multifunction Printer, Pro M1536dnf Multifunction Printer, Pro M1217nfw MFP, Pro M1212nf MFP, Pro M1216nfh MFP, Pro CP1525nw Color Printer, P1606dn Printer, Pro M1213nf MFP, Pro CP1525n Color Printer
  • HP Envy e-All-in-One series (D410a)
  • HP Officejet Pro 8500A e-AiO, 6500A Plus e-AiO, Pro 8500A Plus e-AiO, 6500A e-AiO, Pro 8500A Premium e-AiO, 7500A Wide Format e-AiO

 

Ca un ultim sfat pe tema cum printez de pe iPad, inainte de a opta pentru o imprimanta wireless compatibila cu iPad-ul tau, intereseaza-te in detaliu de particularitatile, costurile si eficienta acesteia. Iar in cazul in care nu reusesti sa printezi prin metodele de mai sus, exista intotdeauna softul Printopia, ce poate fi descarcat de pe Mac. Acesta va crea practic canalul de comunicare intre AirPrint si imprimantele la care Mac-ul tau are acces. Daca esti adeptul fidel al Windows-ului, ca multi utilizatori romani de altfel, poti incerca cu incredere AirPrint Activator.

Vrei sa afli argumente pro si contra pentru iPad? Click aici.