Probleme incarcare iPhone 5C

iPhone 5C este un terminal deloc de neglijat, chiar si numai prin prisma renumelui producatorului sau. Cu toate astea, anumite probleme pot aparea si in functionarea lui, iar una dintre cele mai suparatoare este legata de modul de incarcare.

Acumulatorul este si el o parte esentiala a acestui ansamblu, pentru ca alimenteaza cu energie toate procesele. Cu cat autonomia lui este mai mare in cazul unor actiuni care consuma resursele iPhone-ului, cu atat experienta va fi mai placuta. Ce te faci insa cand intampini probleme incarcare iPhone 5C?

Inainte de a te hotari sa mergi cu terminalul intr-un service gsm autorizat, poti incerca sa rezolvi aceasta disfunctionalitate prin cateva cai destul de simple.
iPhone 5C incarcare
Primul pas ar fi sa verifici daca portul de incarcare si telefonul in sine sunt in stare buna de functionare. Orice urma de lovitura, zgarietura, umflatura, semn de supra incalzire, pini deformati, praf sau alte depuneri in portul dedicat poate indica faptul ca terminalul a avut de suferit si bateria se poate sa fi fost si ea afectata.

Daca descoperi in aceasta etapa ceva care te ingrijoreaza cat de putin, din pacate singurul lucru recomandat este sa apelezi la un service gsm. In nici un caz nu ar trebui sa incerci sa-l desfaci pentru a identifica natura problemei, pentru ca risti sa pierzi garantia si chiar sa produci si mai multe pagube.

Presupunand insa ca nu a fost cazul, urmatorul pas este sa te asiguri ca iPhone-ul mai poate fi pornit. S-ar putea sa fii nevoit sa incerci orice de la un simplu restart pana la resetarea la setarile din fabrica.

Daca nu reusesti sa il pornesti nu inseamna totusi ca problema trebuie sa fie la dispozitiv – poate ca este mult prea descarcat pentru a mai putea incarca sistemul de operare. Prin urmare va trebui sa te asiguri si ca ai la indemana un incarcator functional, care poarta specificatiile recomandate de producator.

Daca reusesti sa-l pornesti dar ti se pare ca se descarca mult prea repede, e timpul sa verifici ca ai ultima versiune de software eliberata de Apple. Pentru asta intra in setarile generale ale iPhone-ului si fa click pe optiunea Software Update. Indiferent care era versiunea curenta, ar trebui sa beneficiezi apoi de cea mai recenta.

Ultimul lucru pe care il poti face, daca esti in continuare nemultumit de autonomia acumulatorului, este sa activezi un soft reset – un restart prin care se pastreaza totusi continutul si datele de pe terminal. Apasa deci simultan butoanele de Home si Power pana la afisarea logo-ului Apple dupa care elibereaza-le si asteapta finalizarea reset-ului.

Cam astea ar fi singurele lucruri pe care le poti face fara sa risti nimic si fara sa cheltui vreun ban cu investigatii profesionale. Mai poti afla detalii despre problemele de incarcare la iPhone 5C aici. Cand nu ai insa rezultatele dorite, daca vrei sa te bucuri in continuare de iPhone-ul tau, cel mai bine este sa il predai in service.