Reparatii buton Home la iPhone

Desi iPhone-ul nu este unul din acele terminale la care ai nevoie sa folosesti in permanenta butonul de Home, defectarea sau functionarea necorespunzatoare a acestuia poate provoca suficiente neplaceri. Iata asadar ce trebuie sa stii in cazul in care ai nevoie de interventii de reparatii buton Home la iPhone.

Acest buton se intampla sa nu mai raspunda la comenzi, ocazional, dar mai ales dupa ce l-ai solicitat in mod special sau pur si simplu l-ai stricat in mod accidental. Primul lucru pe care il poti incerca este recalibrarea lui.

Recalibrarea reprezinta una din cele mai comune si mai rapide interventii pentru restaurarea functiilor acestui buton central. Incepe prin a lansa una dintre aplicatiile prestabilite precum Calculatorul, Ceasul sau Calendarul.

Tine apoi apasat butonul de power pana cand iti apare pe ecran mesajul „Slide to power off” si abia apoi elibereaza butonul. Dupa cateva secunde apasa butonul de Home si ramai cu degetul pe el pana cand optiunea „Slide to power off” va disparea de pe ecran. Vei observa ca display-ul afiseaza din nou ecranul de home si calibrarea a luat sfarsit. De aici lucrurile ar trebui sa functioneze in regim normal.

In cazul in care problema nu s-a remediat, poti incerca sa ajustezi conectorii iPhone-ului pentru a debloca butonul de Home.

Astfel, dupa incercarea esuata de recalibrare, reajustarea conectorilor se face intr-un mod cat se poate de simplu. Tine cont ca butonul blocat se afla chiar deasupra portului de incarcare de pe placa de baza. Folosirea necorespunzatoare a incarcatorului – mai exact scoaterea mai brusca a mufei de incarcare – poate cauza o usoara deplasare a conectorilor butonului de Home.

Asadar nu trebuie decat sa conectezi iPhone-ul la incarcator si sa incerci sa apesi usor mufa  in sus. Daca asta a fost cauza, ar trebui sa observi cu ochiul liber cum butonul de Home se ridica usor. Acum este si momentul sa verifici daca acesta a reinceput sa functioneze. Daca totul este in regula, scoate cat poti de incet mufa de incarcare si ai mare grija cum o utilizezi pe viitor.

Din pacate, exista posibilitatea ca nici aceasta sa nu fie adevarata cauza. O solutie temporara ar fi, prin urmare, aceea de a activa butonul Home alternativ, un buton virtual afisat pe display si conceput special pentru situatiile in care butonul fizic nu mai poate fi utilizat.

Functia se numeste de fapt Assistive Touch si se activeaza urmand calea settings, general, accessibility si apoi assistive touch. Vei observa aparitia unui mic cerculet pe ecran si de acolo vei sti ce ai de facut.

Pentru ca nu ti se va parea totusi confortabil sa folosesti acest buton virtual la nesfarsit, incearca si un restore. Dupa cum probabil stii deja, asta presupune sa iti faci un back-up al celor mai importante date, in iTunes, inainte de a porni acest proces. Cand toate informatiile esentiale sunt stocate in siguranta, acceseaza iTunes si apasa butonul Restore din sectiunea Summary.

Ultima optiune si, bineinteles, cea mai extrema, este sa soliciti inlocuirea lui, preferabil intr-un service autorizat. Poti cauta online servicii de reparatii buton Home la iPhone si sa alegi unul in care ai mai multa incredere. Nu te sfatuim sa incerci sa il inlocuiesti de unul singur, de cele mai multe ori astfel de actiuni incheindu-se tot prin apelarea la un service autorizat si necesitand costuri si mai mari…