Reparatii ecran iPhone 5

iPhone 5 este unul din cele mai populare terminale ale celor de la Apple. Achizitia lui implica anumite costuri pe care, cu toate ca esti dispus sa le suporti din dorinta de a avea aceasta bijuterie de smartphone, nu vei dori sa le sporesti in mod nejustificat. Prin urmare, ori de cate ori te vei gasi in situatia de a avea nevoie de servicii de reparatii ecran iPhone 5, cel mai probabil vei avea doua intrebari:

Cat costa reparatia unui astfel de ecran?

Si

Exista posibilitatea sa il repar pe cont propriu, fara a mai trece pe la un service?

Costurile unei astfel de reparatii intr-un service profesionist variaza in functie de dificultatea problemei. Cu cat zgarietura va fi mai in profunzime, cu atat exista posibilitatea ca reparatia sa fie practic imposibila. In acest caz va trebui schimbat intregul display, iar costurile iti pot fi comunicate pe loc.

Important de retinut, daca telefonul inca este in garantie, ar trebui ca evaluarea problemei sa fie gratuita. Cat despre costurile reparatiei, nu sunt incluse in garantie loviturile accidentale, decat in cazul in care ai avut grija sa-ti faci o asigurare in prealabil.

S-ar putea sa fii totusi mai stapan pe situatie atunci cand esti familiarizat cu urmatoarele aspecte legate de structura display-ului unui iPhone 5: din constructie, acesta este alcatuit din trei straturi principale – sticla frontala, touchscreen-ul cu digitizer integrat si ecranul LCD. Toate trei sunt extrem de bine sudate intre ele, pentru o structura cat mai compacta. Tocmai de aceea inlocuirea lor separata este dificila si problematica, in sensul ca, de multe ori, pentru a evita complicatiile, se prefera inlocuirea completa a display-ului.

Bineinteles, exista instrumente speciale si chiar chituri complete folosite pentru astfel de interventii delicate. Ca termen de comparatie, in afara, pretul unui display este de aproximativ 12 dolari, dar onorariul celui care efectueaza interventia va modifica substantial nota de plata.

In cazul in care vei alege sa refuzi serviciile profesionale de reparatii ecran iPhone 5 si sa incerci dezasamblarea si montarea noului display de unul singur, va trebui sa iti faci temele foarte bine. Intereseaza-te in amanunt cum se procedeaza, care sunt pasii si de ce instrumente ai nevoie. Exista numeroase tutoriale online pe aceasta tema, dar, asa cum probabil vei descoperi, depinde foarte mult si de tine – cat de priceput esti in aceasta tehnica si cat de sigura iti este mana.

Nu in ultimul rand, nu ignora faptul ca, alegand sa iti demontezi singur iPhone-ul, risti sa pierzi garantia si sa iti para rau mai tarziu, cand vei intampina si alte probleme pe care nu le vei mai putea rezolva singur!