Reparatii ecran Samsung Galaxy Note 3

Reparatii ecran Samsung Galaxy Note 3Sa-ti vezi noul Samsung Galaxy Note 3 alunecandu-ti printre degete este extrem de frustrant. Cu atat mai mult cand constati ca ecranul s-a crapat… Nu stii daca se mai poate repara ceva la el si nici nu stii de unde sa incepi? Te intrebi ce poti sa faci cand ai nevoie de servicii de reparatii ecran Samsung Galaxy Note 3?

In cazul in care iei in considerare cumpararea unui ecran nou si inlocuirea celui defect, ar trebui sa afli mai intai cate ceva despre despre posibilele provocari de care poti avea parte in alegerea ansamblului potrivit si repararea unui astfel de display.

Care sunt particularitatile unui ecran de Samsung Galaxy Note 3

Smartphone-urile celor de la Samsung s-au remarcat intotdeauna prin calitatea display-urilor, iar acest model nu face rabat la acest capitol. Fableta incorporeaza un display impresionant, Super AMOLED, ansamblu compus din stratul de sticla exterior, touch-screen-ul capacitiv si ecranul LCD. Pentru a face acest ansamblu mai subtire si mai usor, ecranul LCD touch-screen-ul au fost atasate ermetic unul de celalalt. La acestea se adauga stratul de sticla exterior, fixat cu un adeziv optic. Impreuna poarta denumirea de ansamblul ecran LCD – digitizer.

Problema 1: Ce parte a ecranului poate fi inlocuita la un display Note 3 crapat?

Inainte de a  trece la inlocuirea propriu-zisa a display-ului, utilizatorul trebuie sa aiba niste cunostinte de baza despre partile care pot fi schimbate fara asistenta profesionala. Mai jos vom lista cele mai comune probleme in repararea display-urilor acestui model, alaturi de solutiile corespunzatoare.

Pot sa inlocuiesc doar geamul exterior al display-ului crapat?

In cazul in care ecranul este crapat, dar partea vizuala si comenzile touch sunt perfect functionale, nu trebuie decat sa inlocuiesti geamul exterior.

Observatie: Asa cum am mentionat anterior, aceasta este atasata ermetic de digitizer, prin urmare schimbarea izolata a sticlei este imposibila fara ajutor profesional si echipamente speciale.

Pot sa inlocuiesc doar touch-screen-ul display-ului crapat?

Daca touch-screen-ul este dezafectat, dar calitatea imaginilor afisate pe display a ramas neschimbata, panel-ul de touch trebuie inlocuit.

Observatie: La fel ca si in cazul geamului exterior, inlocuirea izolata a touch-screen-ului este aproape imposibil de realizat, din cauza fixarii ermetice a acestuia peste ecranul LCD.

Pot sa inlocuiesc doar ecranul LCD al unui display crapat?

Daca imaginile afisate pe ecran sunt deformate dar touch-screen-ul raspunde in continuare la comenzi, doar ecranul LCD este defectat.

Observatie: inlocuirea izolata a LCD-ului nu poate fi facuta din cauza fixarii ermetice peste touch-screen. Prin urmare va trebui schimbat tot display-ul AMOLED.

Pot sa inocuiesc intregul ansamblu al unui display Samsung Galaxy Note 3 crapat?

In cazul in care constati ca touch-screen-ul nu mai raspunde la comenzi si imaginile afisate sunt deformate, trebuie sa inlocuiesti intregul ansamblu ecran LCD – touch-screen.

Problema 2: Cum sa repari doar ecranul de sticla sau doar touch-screen-ul unui display crapat?

Acest model nou utilizeaza adeziv optic pentru montarea LCD-ului, digitizer-ului si ecranului de sticla. Prin urmare, toate trei formeaza o singura componenta si nu se poate interveni izolat, pe una dintre ele. In cazul in care esti cu adevarat increzator in aptitudinile tale de a mesteri astfel de tehnologie, iti poti asuma riscul de a incerca reparatii ecran Samsung Galaxy Note 3 pe cont propriu. Cu toate acestea, iti recomandam insistent sa apelezi la un service profesional sau sa inlocuiesti intregul ansamblu, nu o singura componenta.